Idag har vårens lökar från Nelson Garden kommit!

Gamla favoriter som Allium ’Gladiator’ & ’Purple Sensation’ finns kvar men också en hel del nya sorter bland annat bland tulpanerna.

En nyhet 2011 är den vita fransblommiga Tulipa ’Daytona som med sin svala charm och fransiga kant drar blickarna till sig.

Nästa tulpannyhet är den pastellrosa Tulipa ’Miss Elegance’ som är förtjusande i vårbuketten, en bra tulpan för snitt.

Roligast utav dem alla är kanske Tulipa ’Hotpants’ en fräck triumphtulpan vars blomblad har en rent vit mitt med breda och dekorativt purpurfärgade kanter!

I serien Lovely Match ser vi nyherna Tulipa ’Hero In Love’ en romantisk blandning av härligt dubbla tulpaner. Den mörka och tuffa ’Black Hero’, bredvid den ljuvligt rosa ’Finola’- ett riktigt förtjusande par….

I den serien finns också en gammal favorit Muscari ’Blueprint’ med en färgskala som sträcker sig från rent vitt, över blått och mot mörkt violett.  Denna blandning av pärlhyacinter ger vårrabatten en ytterligare dimension.

Alla dessa lökar trivs bäst i en väldränerad, varm, mull- och näringsrik jord i hela landet. Vattna i samband med plantering- det stimulerar rotbildning. Gödsla gärna också med speciellt lökgödsel eller benmjöl för att gynna fortsatt blombildning. Fortsätt gödsla på våren efter uppkomst eller under sommar och höst. Låt blad och blomstängel vissna ner innan de rensas bort. För snyggast resultat- plantera lökarna i olika grupper!